oefenen in coronatijd

 Oefenen in coronatijd  

                                                                                                                                  In  de maand mei heeft ons koor gebruik gemaakt van de Gregoriaanse cursus van Herman Finkers met de zanggroep Wishful Singers. Op You Tube zijn de verschillende uitvoeringen en oefeningen nog te volgen.

In de maand juni zijn we als groep weer begonnen in de buitenlucht. Er zijn in Schoorl mooie, luwvrije mooie plekjes om in een kring te zingen. Het heeft uiteraard een heel apart karakter om elkaar te goed te kunnen horen. Goed naar de dirigent kijken houdt het tempo erin om gelijk te blijven zingen. In de vakantiemaanden juli en augustus gaan we op deze manier door. Per 1 september kunnen we misschien weer in onze vertrouwde oefenruimte terecht.

Op dinsdag 18 december 2018 verzorgt het koor de zang bij de Adventsbijeenkomst in de grote zaal van 'Scorlewald' met twee liederen, te weten 'Weihnachten 2001'  en het Laudate Deum (Henry Purcell). Aanvangstijd 9.00 uur.

Tijdens deze bijeenkomst en plechtige viering voor de bewoners en medewerkers  van Scorlewald (Valkenlaan 14 te Schoorl) wordt ook een zogenaamde reeks van verschillende afbeeldingen van De Madonna vertoond en geprojecteerd op de vijfpuntige kerstster, het pentagram geheten. Meer hierover kunt u vinden op de website www.antrovista.com 

Pinksterviering in de Nederlands Hervormde kerk te Schoorl

Zondag 24 mei verzorgt het koor van Veni Foras mede de dienst. In deze viering 

van het Pinksterfeest wordt er behalve de Nederlandstalige gezangen ook

Gregoriaans gezongen voor het Kyrie (Clemens rector), het Alleluia, het Sanctus

(Urmas Sisask) en het Benedictus.

De dienst begint om 10.30 uur!

Optreden bij dienst Westerhout (zie uitnodiging).

Programma tekst 3 januari.)